X Jocs Special Olympics Calella-Barcelona 2014
Reportatge

Del 30 d'octubre al 2 de novembre Barcelona i Calella van ser olímpiques. Els X Jocs Special Olympics van unir a més de 1.600 esportistes amb discapacitat intel·lectual per celebrar uns jocs excel·lents! Els Jocs Special Olympics van reunir a Barcelona i Calella 12 disciplines diferents. A Barcelona es van disputar les competicions de vela, tennis i bàsquet. A la ciutat maresmenca es van disputar la resta de modalitats: hoquei, tennis taula, natació, atletisme, handbol, bàdminton, petanca, gimnàstica i futbol sala. Tots els esportistes van mostrar un alt nivell de competició i van mostrar tot l'esforç dels entrenaments que van portar a terme per arribar a aquesta cita tan important.

El Village, de nou, va tornar a ser el centre dels Jocs, on tots som el mateix equip! Actuacions musicals, tallers de màscares, futbolins gegants, sessions de Zumba, vídeojocs, etc. van encantar a tots els visitants que van passar durant tot el cap de setmana pel Passeig Manuel Puigvert. A més, també va ser al Village on va tenir lloc un dels moments més esperats per als nostres atletes, com és la festa de l'esportista. Música, ball i el bon ambient van regnar en una nit de gran diversió i somriures.

Els tres dies de competició esportiva es van tancar amb una cerimònia de cloenda molt especial a l'escenari del Village. Un acte en el qual van participar la consellera de Benestar i Família de Generalitat de Catalunya, Neus Munté, l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i els presidents de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix i de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà. La bandera dels Jocs Special Olympics es va plegar i es va guardar amb tot el protocol que requereix un esdeveniment d'aquesta magnitud. Txell Sust, Mònica Green i Jofre Bardagí van aixecar el Village de Calella interpretant "un instant en el temps". Els atletes i les delegacions internacionals van ballar al ritme de la cançó. El peveter, abans d'apagar-se, van deixar un regal: una petita flama del Canigó que es va lliurar a Candini en un fanalet.

També et pot interessar: